Saturday, February 21, 2009

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι 2009 - Τάμπρε ΙΤΑΛΙΑ



O κάθετος αγώνας (ή αλλιώς το vertical) που έγινε χτες λένε πως ήτανε απο τους πιο όμορφους αγώνες που στήθηκαν ποτέ. Η εικόνα μιλά απο μόνη της...Αν θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες για τους αγώνες που γίνονται αυτές τις μέρες σε ένα χωριουδάκι της Ιταλίας μπείτε στο www.skimo.org

Thursday, January 15, 2009

Aστροπροβλέψεις για το Ορειβατικό Σκί


Κριός

Η αδρεναλίνη σας είναι ανεβασμένη λίγο παραπάνω από το φυσιολογικό αυτό τον καιρό και ο ανάδρομος Ερμής κάθε άλλο παρά σας βοηθά να συμμαζέψετε με ηρεμία το σακίδιό σας. Επιθετικά παιδιά του Άρη, ο υπερβολικός ζήλος για προπόνηση καλό θα ήταν να μετριαστεί. Γιατί δεν την πέφτετε σε κανένα τζακούζι για λίγο; Η λέξη «αποθεραπεία» δε σας λέει κάτι;

Ταύρος

Κάνετε σαν ταύροι σε παγοδρόμιο. Η ανάγκη σας να απαλλαχθείτε από τις καταπιεστικές «δέστρες» του παρελθόντος δεν είναι τυχαία κι έτσι στο πρόγραμμά σας θα βάλετε και αρκετή κοινωνική ζωή. (Και το socializing στο καταφύγιο μετράει). Προσέξτε όμως γιατί ο Ερμής θα σας φέρει γνωριμίες του παρελθόντος δίπλα στο τζάκι και κινδυνεύετε να στεγνώνετε τις φώκιες σας και τις μουσκεμμένες σας κάλτσες παρέα με ex-ex-ex.

Δίδυμοs

Η ικανότητες σας στις δημόσιες σχέσεις δεν μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό το χώρο και δυστυχώς ο Ερμής δεν είναι με το μέρος σας. Αφήστε τις πονηριές και τις εξυπνάδες γιατί το βουνό είναι πιο ιδιότροπο και από σας. Αφεθείτε ελεύθεροι στη θέα των απέναντι κορυφών, απολαύστε τις καταβάσεις και γενικά χαλαρώστε. Δεν είναι δυνατόν να τα ελέγχετε όλα.

Καρκίνοs

Η καχυποψία, η ανασφάλεια, η παραξενιά και η τσιγκουνιά σας θα σας αφήσουν όπως πάτε εκτός αγώνα. Ανοίχτε τον εαυτό σας και γίνετε πιο στοργικοί με τους συναθλητές σας. Κάντε τους μασάζ και προσφέρετε τους μια από τις μπάρες δημητριακών σας. (όχι τις φτηνές από το Lidl)

Λέων

Και πάλι μπαίνετε στη γνωστή σας αντιπαλότητα με τους άλλους. Το θέμα είναι ότι στο ορειβατικό σκι όλοι είναι κατακτητές. Αφήστε το θάρρος και την τόλμη της ψυχής σας να μετατραπούν σε γενναιοδωρία και αυταπάρνηση παρά σε σνομπισμό και αλαζονεία. Εν ανάγκη μοιραστείτε την τεχνογνωσία σας με τους συναθλητές σας.

Παρθένος

Η νίκη που περιμένετε ίσως καθυστερήσει κι άλλο και για αυτό ευθύνεται ίσως αποκλειστικά αυτή την περίοδο ο ανάδρομος Ερμής. Αφήστε τις υγιεινές διατροφές και τα τσεκ-απ γιατί τα νεύρα σας είναι η αχίλλειος πτέρνα σας.

Ζυγός

Για να πετύχετε τις τιμές VO2 max που ονειρεύεστε θα πρέπει να ανεβοκατεβείτε περισσότερες χιονισμένες πλαγιές από ότι συνήθως. Προσπαθήστε να περιοριστείτε σε πρακτικά θέματα της προπόνησής και αφήστε κατά μέρος τις ευαισθησίες του ζωδίου σας.

Σκορπιός

Οι προκλήσεις που θα εμφανιστούν σας εκνευρίζουν πολύ και είστε διατεθειμένοι να πάρετε βιαστικές αποφάσεις για να μην ξαναγυρίσετε σε καταστάσεις του παρελθόντος. Λόγω όμως του ανάδρομου Ερμή δεν είναι η σωστή εποχή για κάτι τέτοιο. Η δύναμη και η αυτοκυριαρχία σας είναι τα μεγάλα όπλα σας και πηγάζουν από πολύ βαθιές crevasses της ψυχής σας.

Τοξότης

Η υπερπροστασία που θα προσπαθήσετε να δείξετε σε φίλους ή αγαπημένα πρόσωπα θα σας φέρει αντιμέτωπους με τις βρώμικες κάλτσες τους. Προσπαθήστε να δείτε την πραγματικότητα όπως σας την πετά στα μούτρα ο Ερμής και τσουλήστε απαλά στην κρούστα της. Έτσι κι αλλιώς δεν έχετε άλλη επιλογή.

Αιγόκερως

Δεν είστε ποτέ ευχαριστημένοι με την χάραξη των αγώνων και προσπαθείτε διαρκώς να εικάσετε τα αποτελέσματα. Το πιο πιθανό είναι να κάνετε κακή εκτίμηση των καταστάσεων και να έχετε μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Για αυτό να έχετε πάντα μαζί σας αρκετό νερό-ό,τι και να σημαίνει για τον καθένα αυτό.

Υδροχόος

Η υπομονή και η υποχωρητικότητα είναι δύο αρετές που θα χρειαστεί να εξασκήσετε ιδιαίτερα τις επόμενες μέρες. Ίσως χρειαστεί να αφήσετε κάποιον που σας πιέζει να σας περάσει σε κάποια ανάβαση.

Ιχθύς

Και πάλι γίνεστε υπερευαίσθητοι, κάτι που έχει γίνει κουραστικό για τους άλλους. Δάκρυα και μύξες παγώνουν στο πρόσωπο σας με αποτέλεσμα να μη βλέπετε καθαρά κρυμμένους κορμούς και πέτρες. Η συμβουλή της εβδομάδας: Κερώστε καλά τα σκι σας.

Monday, January 12, 2009

Στιγμιότυπα από τους Αγώνες Στη Βασιλίτσα (10 και 11/1/2009)

Στους τελευτάιους αγώνες έκανε δειλά-δειλά την παρθενική της εμφάνισή η μπότα "αλβανικό μέτωπο" και έκλεψε πολλές καρδιές....Δυστυχώς όμως τη ματιάσανε με αποτέλεσμα να "πάθει λάστιχο" στην πρώτη ανάβαση. Την περιμένουμε ξανά ανανεωμένη σε βελτιωμένη αεροδυναμική έκδοση. Συγχαρητήρια στον τολμηρό σχεδιαστή που λάνσαρε ένα τόσο εμνευσμένο μοντέλο !



Εδώ βλέπετε ένα τεχνικό πέρασμα ο επιτήδειος εμπνευστής του οποίου καταζητείται! Καλά τι κλίση είναι αυτή...και τι κενά στα σκαλοπάτια....; Ήταν κατά κοινή ομολογία το πιο επικίνδυνο σημείο του αγώνα....Παραλίγο να έχουμε απώλειες. Σας παρακαλούμε να προσέχετε τους αθλητές....είναι και είδος προς εξαφάνιση.



Το κρύο ήταν τσουχτερο τη δεύτερη μέρα των αγώνων. Οι απόψεις για την ακριβή τιμή της θερμοκρασίας διίστανται...Κάποιοι μίλησαν και για -21 στην κορυφή...Πάντως και στη βάση οι κλιματολογικές συνθήκες ήταν τσουχτερές και αποτυπώνονται εδώ καθαρά στην έκφραση του Τ.Ε. την ώρα που πάει να στήσει τον τερματισμό.



Ευτυχώς οι Θεσσαλονικείς που οργάνωσαν και τον αγώνα είχανε προβλέψει να μας ταίσουνε καλά για να αντέξουμε...Τι ψήστες....τι ζαχαροπλάστες...Τα πάντα όλα!